• GMod 13 Release Chat
    2,114 replies, posted
  • Avatar of Psiablo
  • [QUOTE=DarkKrystal;38167475]Anyone else's workshop not working? Like, subscribe to an addon, and it doesn't download?[/QUOTE] Ingame button to open workshop still goes to 4010 and not 4000
  • [QUOTE=Gor Feri;38167501]Got that one too, I have Win XP Service pack 3![/QUOTE] Me too !
  • Deleted bin/cache/downloads/whatever, did 3 -verify_all updates, updated all my binary modules, transferred over server.cfg and users.txt hldsupdatetool deleted. We're up and everything seems to be working fine. I'm sure something will popup but it's all working afik.
  • Avatar of DinoJesus
  • As a guy who didn't know much about 13 until a week ago, I want to ask? Why can some people not wrap their heads around why this update is needed? It's optimizing gmod, encouraging creative gamemodes, streamlining the addon system, and is overall refining gmod into a more professional expirience. Oh course none of that matters because some twelve year olds shittily coded addons stopped working for half a week.
  • Avatar of DarkKrystal
  • [QUOTE=Psiablo;38167505]Ingame button to open workshop still goes to 4010 and not 4000[/QUOTE] Oh. So it's just a matter of that being updated?
  • Avatar of Scot
  • [QUOTE=Kidd;38167565]Same as the others. Service Pack 3.[/QUOTE] Solution: get with the times old man.
  • Avatar of BorisJ
  • [QUOTE=garry;38167301]Maybe verify all?[/QUOTE] I ran with verify_all an the (vanilla) server crashes on boot
  • Avatar of Half-Life
  • I have a problem. Everytime I try to mount my Game's content like TF2, Portal, HL2DM, etc. I keep getting this error: [quote]amMountFilesystem depotid 440.442 [ SteamMountFilesystem(4884,442,0x15f9f750=,0x15f9f640) failed with error 116: Cache needs repair] Couldn't SteamMountFilesystem depotid 440.443 [ SteamMountFilesystem(4884,443,0x15f9f750=,0x15f9f640) failed with error 116: Cache needs repair] Couldn't SteamMountFilesystem depotid 440.441 [ SteamMountFilesystem(4884,441,0x15f9f750=,0x15f9f640) failed with error 116: Cache needs repair] Couldn't SteamMountFilesystem depotid 440.442 [ SteamMountFilesystem(4884,442,0x15f9f750=,0x15f9f640) failed with error 116: Cache needs repair] Couldn't SteamMountFilesy[/quote] Any help?
  • Avatar of Kidd
  • [QUOTE=Scot;38167583]Solution: get with the times old man.[/QUOTE] Trust me I want to. I just don't have the money for it.
  • Avatar of Psiablo
  • [QUOTE=DarkKrystal;38167571]Oh. So it's just a matter of that being updated?[/QUOTE] Yes. If you change your URL manually from 4010 to 4000, you can see the correct workshop and any items you subscribe to will be downloaded.
  • Avatar of SuperSoldier
  • [QUOTE=JetBoom;38167541]Deleted bin/cache/downloads/whatever, did 3 -verify_all updates, updated all my binary modules, transferred over server.cfg and users.txt hldsupdatetool deleted. We're up and everything seems to be working fine. I'm sure something will popup but it's all working afik.[/QUOTE] JetBoom, you're awesome!
  • Avatar of DaCool
  • Everything works for me like a charm, thanks garry also Max for the great models
  • Avatar of SweetandSour
  • Hey Garry I am getting a little box in the left hand corner saying there is script error. It happens when I join single player and when I kill a NPC. The game doesn't crash or anything. Should I be concerned or just a small bug that will get fixed over time?
  • Avatar of garry
  • [QUOTE=areolop;38167495]I keep crashing when it tries to build the spawn icons for all the models in the "Player" category (All -> Players) Specs Phenom II X4 965 Black Win 7 Ult 6Gb DDR3 RAM 6870HD Crash file found [url=https://dl.dropbox.com/u/11823009/gmod/hl2_143_crash_2012_10_24T20_8_0C0.mdmp]here[/url][/QUOTE] A weird one, I'm guessing it's a custom models - because it should ship with all the icons pre-built. Do you know which model it is that's causing the crash?
  • Avatar of TonyTheBean
  • A lot of addons i'm subscribed to don't show up in my addons on garry's mod. So far i've unsubscribed and resubscribed 3 times, and restarted my game 4 times.
  • Avatar of Blazyd
  • [QUOTE=Coolboy;38167604]Everything works for me like a charm, thanks garry also Max for the great models[/QUOTE] the balloon head models of GMan and Mossman are really nice.
  • Avatar of Code3Response
  • [QUOTE=garry;38167624]A weird one, I'm guessing it's a custom models - because it should ship with all the icons pre-built. Do you know which model it is that's causing the crash?[/QUOTE] Not a clue, but as you said, its probably a custom model. I guess I won't worry about it too much since its obviously not a model that is going to be used much if at all.
  • Avatar of Scot
  • [QUOTE=Kidd;38167591]Trust me I want to. I just don't have the money for it.[/QUOTE] Way to make me feel like a cunt.
  • Avatar of DinoJesus
  • [QUOTE=Eclipse1337;38167643]So I guess us XP users are fucked.[/QUOTE] You're ten years and two operating systems behind. You're honestly lucky you even had some xp support to begin with.
  • Avatar of DarkKrystal
  • Appears as though many of the important tools that I use have disappeared. Like Legacy Addons System. That was probably the most useful of the entire thing.
  • Avatar of jordguitar
  • [QUOTE=DarkKrystal;38167700]Appears as though many of the important tools that I use have disappeared. Like Legacy Addons System. That was probably the most useful of the entire thing.[/QUOTE] change info.txt to addon.txt the addons are most likely broken anyways and you are better off just deleting them!
  • Avatar of Flora KEidran
  • [QUOTE=DarkKrystal;38167700]Appears as though many of the important tools that I use have disappeared. Like Legacy Addons System. That was probably the most useful of the entire thing.[/QUOTE] I'm pretty sure all you have to do is rename the info.txt into addon.txt and it loads just like natural. [QUOTE=jordguitar;38167722]change info.txt to addon.txt the addons are most likely broken anyways and you are better off just deleting them![/QUOTE] Fuck, ninja'd.
  • Avatar of xMerkzAd
  • [QUOTE=BorisJ;38167587]I ran with verify_all an the (vanilla) server crashes on boot[/QUOTE] Go to notepad and type this in @echo off cd c:/gmod/ echo Your Garry's Mod is now being verified! pause hldsupdatetool -command update -game garrysmod -verify_all -retry -dir . echo Now try starting your server! pause then save it in your srcds folder or whatever you named it with the orangebox folder and name it whatever you like.bat example: gmod.bat
  • Avatar of NaRyan
  • I updated my dedicated server and it refuses to start, it just spams the console.log with the lines below and creates loads of dump files. I have tried deleting all .dll files, tried deleting most of the gmod folder\files & tried deleting everything but maps, materials, models and sound. But it still keeps on refusing to start. And I cannot run -verify_all on the server. This is what get printed into console.log: [code] Missing shutdown function for sv.Init( bDedicated ) : sv.Shutdown() Missing shutdown function for g_GameEventManager.Init() : g_GameEventManager.Shutdown() Missing shutdown function for NET_Init( bDedicated ) : NET_Shutdown() Missing shutdown function for Key_Init() : Key_Shutdown() Missing shutdown function for Filter_Init() : Filter_Shutdown() Missing shutdown function for saverestore->Init() : saverestore->Shutdown() Missing shutdown function for COM_Init() : COM_Shutdown() Missing shutdown function for V_Init() : V_Shutdown() Missing shutdown function for g_pCVar->Init() : g_pCVar->Shutdown() Missing shutdown function for Cmd_Init() : Cmd_Shutdown() Missing shutdown function for Cbuf_Init() : Cbuf_Shutdown() Missing shutdown function for Con_Init() : Con_Shutdown() Missing shutdown function for Memory_Init() : Memory_Shutdown() Missing shutdown function for Host_Init( s_bIsDedicated ) : Host_Shutdown() Missing shutdown function for Sys_InitMemory() : Sys_ShutdownMemory() Missing shutdown function for Sys_Init() : Sys_Shutdown() Missing shutdown function for COM_InitFilesystem( info.m_pInitialMod ) : COM_ShutdownFileSystem()[/code]
  • Avatar of DarkKrystal
  • Legacy Addon System is a workshop addon. Meaning there's no addon.txt. And those addons that I have added said file to, they still do not appear. It's either that, or I don't know where to look for my addons now.
  • Avatar of 0m4r
  • I just tried using bone manipulator again, except what happened was the npc's entire arm extended infinatley, and the game severely lagged. WHY?! FIX IT GARRY!!